Onze uitvaartleiders

Maak kennis met onze uitvaartleiders.

Guus Evers

Guus Evers

“Het omgaan met mensen, zeker in momenten van diep verdriet, geeft veel voldoening zeker als je als persoon een toegevoegde waarde kunt zijn in het verwerken van verlies van dierbaren.

Een eervol werk waar je ondersteunend bent in de dagen van afscheid.
Door vooral goed te luisteren en dan invulling geven aan de wensen is een belangrijke taak.

Het mooiste compliment wat men mij als uitvaartleider kan geven is: Daar zijn waar je nodig bent en verder je werk op de achtergrond doen. Uitvaartleider is een mooi vak waar je betekenisvol dienstbaar kunt zijn.”

 

May Evers - Bruekers

May Evers - Bruekers

“Als uitvaartleider mag je een familie begeleiden in een moeilijke periode in hun leven, ze hebben iemand verloren die hen heel dierbaar is, een emotionele tijd, vaak al voorafgaand aan een ziekteperiode of een plotseling overlijden.

Vaak zijn er al wensen kenbaar gemaakt, maar ook komt het voor dat de familie niet op de hoogte is hoe de overledene dacht over zijn of haar eigen uitvaart.

Je mag dan meedenken en de familie helpen om er een mooie en waardige uitvaart van te maken in de stijl van de overledene. Het verdriet onder woorden proberen te brengen in een persoonlijke dienst met gekozen muziek, woorden, een gebed, aankleding van de aula is vaak heel emotioneel, maar ook belangrijk voor de verwerking. Als je dan mee mag denken, als je dat vertrouwen van de familie krijgt, dan weet je weer waarom je uitvaartleider bent geworden.

Het geeft een heel warm gevoel dat je hen het afscheid hebt kunnen geven waarvan ze zeggen: zo was het goed.”

Els Hermans

Els Hermans

“Het klinkt misschien ietwat vreemd en apart, maar ik heb de mooiste baan op de hele wereld. Als ik dit zeg tegen nabestaanden, krijg ik vaak het antwoord dat ze zich dat voor kunnen stellen.

Vanaf 1996 werk ik bij Evers uitvaartverzorging en er is in de loop van de jaren veel veranderd. Nabestaanden worden mondiger, weten wat ze willen, en worden kritischer. Dat men beter weet wat men wilt vind ik een goede vooruitgang, er als bedrijf aan kunnen beantwoorden is een must, maar ook een kunst. En om die kunst van omgaan met emoties, maar ook de zakelijk kant belichten is een mix die goed in evenwicht moet zijn.

Een ervaren uitvaartverzorger moet zich inleven in een gezin, familie. Ieder mens heeft zijn eigen verwachtingspatroon omtrent het afscheid; groots, uitbundig, ingetogen. Hierin probeer ik de nabestaanden te begrijpen en te begeleiden, troost te bieden in deze voor hen zware dagen.

Zware dagen waarin veel besproken wordt, leuke anekdotes, verdrietige verhalen, uitingen van boosheid. Moeilijke menselijke gevoelens zoals spijt, had ik maar eerder enz. En ik op mijn beurt besef dan dat je deelgenoot bent van intieme, maar ook vaak emotionele of moeilijke herinneringen. Dit alles schept een band. Door al deze gebeurtenissen, maar het zit ook in de aard van het beestje zal ik niet snel oordelen over hoe het moet en maatschappelijk verantwoord is.

Je bent zoals je bent, ieder mens, en in mijn werk respecteer ik iedereen.
Mijn slogan; Ik ga altijd op de stoel van de nabestaanden zitten en probeer te voelen wat ze hebben meegemaakt. En dan komen de gedachten vanzelf; en het resultaat is dan op maat en past bij het gezin.

Op deze manier hoop ik mijn werk nog lang te mogen vervullen.”

Danny Hendriks - Caris

Danny Hendriks - Caris

“In mijn vorige werk als ziekenverzorgende heb ik onder andere ervaring opgedaan in het verplegen en begeleiden van terminale patiënten. De drijfveer om op enig moment als uitvaartbegeleider te gaan werken werd steeds sterker, want het is een verlengde van de zorg en wel de laatste zorg. Je bent betrokken, op de achtergrond, je kunt ondersteunen en er zijn als men je nodig heeft.

Als uitvaartleidster treedt je binnen in een intieme sfeer en is het erg belangrijk om er voor de nabestaanden te zijn, naar hen te luisteren en ervoor te zorgen dat de uitvaart naar hun wens zal verlopen, in de stijl en wens van hun dierbare overledene. Het geeft een bevoorrecht gevoel als mensen je toelaten en vertrouwen tijdens deze voor hun zo kwetsbare dagen van hun leven.
Door de nabestaanden actief te betrekken bij de verschillende aspecten rond de uitvaart, wordt de aanstaande uitvaart een persoonlijk gebeuren, dit is dan vaker al een begin voor de verdere rouwverwerking.

Het grootste compliment dat ik persoonlijk kan krijgen is als de familie ondanks het verdrietige moment toch met voldaan gevoel afscheid kan nemen op een manier die de overledene gewenst zou hebben.”

Ons personeel

Klik op de foto om deze te vergroten

Uitvaartleiders
Uitvaartleiders
Mannelijke medewerkers
Mannelijke medewerkers
Avond-nachtdienst medewerkers
Avond-nachtdienst medewerkers