Onze uitvaartleiders

Maak kennis met onze uitvaartleiders.

Guus Evers

Guus Evers

“Het omgaan met mensen, zeker in momenten van diep verdriet, geeft veel voldoening zeker als je als persoon een toegevoegde waarde kunt zijn in het verwerken van verlies van dierbaren.

Een eervol werk waar je ondersteunend bent in de dagen van afscheid.
Door vooral goed te luisteren en dan invulling geven aan de wensen is een belangrijke taak.

Het mooiste compliment wat men mij als uitvaartleider kan geven is: Daar zijn waar je nodig bent en verder je werk op de achtergrond doen. Uitvaartleider is een mooi vak waar je betekenisvol dienstbaar kunt zijn.”

 

May Evers - Bruekers

May Evers - Bruekers

“Als uitvaartleider mag je een familie begeleiden in een moeilijke periode in hun leven, ze hebben iemand verloren die hen heel dierbaar is, een emotionele tijd, vaak al voorafgaand aan een ziekteperiode of een plotseling overlijden.

Vaak zijn er al wensen kenbaar gemaakt, maar ook komt het voor dat de familie niet op de hoogte is hoe de overledene dacht over zijn of haar eigen uitvaart.

Je mag dan meedenken en de familie helpen om er een mooie en waardige uitvaart van te maken in de stijl van de overledene. Het verdriet onder woorden proberen te brengen in een persoonlijke dienst met gekozen muziek, woorden, een gebed, aankleding van de aula is vaak heel emotioneel, maar ook belangrijk voor de verwerking. Als je dan mee mag denken, als je dat vertrouwen van de familie krijgt, dan weet je weer waarom je uitvaartleider bent geworden.

Het geeft een heel warm gevoel dat je hen het afscheid hebt kunnen geven waarvan ze zeggen: zo was het goed.”

Els Hermans

Els Hermans

“Het klinkt misschien ietwat vreemd en apart, maar ik heb de mooiste baan op de hele wereld. Als ik dit zeg tegen nabestaanden, krijg ik vaak het antwoord dat ze zich dat voor kunnen stellen.

Vanaf 1996 werk ik bij Evers uitvaartverzorging en er is in de loop van de jaren veel veranderd. Nabestaanden worden mondiger, weten wat ze willen, en worden kritischer. Dat men beter weet wat men wilt vind ik een goede vooruitgang, er als bedrijf aan kunnen beantwoorden is een must, maar ook een kunst. En om die kunst van omgaan met emoties, maar ook de zakelijk kant belichten is een mix die goed in evenwicht moet zijn.

Een ervaren uitvaartverzorger moet zich inleven in een gezin, familie. Ieder mens heeft zijn eigen verwachtingspatroon omtrent het afscheid; groots, uitbundig, ingetogen. Hierin probeer ik de nabestaanden te begrijpen en te begeleiden, troost te bieden in deze voor hen zware dagen.

Zware dagen waarin veel besproken wordt, leuke anekdotes, verdrietige verhalen, uitingen van boosheid. Moeilijke menselijke gevoelens zoals spijt, had ik maar eerder enz. En ik op mijn beurt besef dan dat je deelgenoot bent van intieme, maar ook vaak emotionele of moeilijke herinneringen. Dit alles schept een band. Door al deze gebeurtenissen, maar het zit ook in de aard van het beestje zal ik niet snel oordelen over hoe het moet en maatschappelijk verantwoord is.

Je bent zoals je bent, ieder mens, en in mijn werk respecteer ik iedereen.
Mijn slogan; Ik ga altijd op de stoel van de nabestaanden zitten en probeer te voelen wat ze hebben meegemaakt. En dan komen de gedachten vanzelf; en het resultaat is dan op maat en past bij het gezin.

Op deze manier hoop ik mijn werk nog lang te mogen vervullen.”

Gonnie Broods

Gonnie Broods

“Toen mijn vader in 2010 overleed en ik nauw betrokken werd bij het regelen van zijn afscheid, wist ik: dit wil ik ook voor mensen die een dierbare verloren zijn, kunnen betekenen”.

Ik heb in deze periode ervaren hoe belangrijk het is om ondersteuning te hebben bij het regelen van de uitvaart, maar vooral ook om ruimte te krijgen voor onze eigen inbreng.

Door de persoonlijke benadering van de uitvaartbegeleider en het vertrouwen dat alles goed geregeld werd, hadden wij als nabestaanden ook tijd en ruimte voor ons verdriet. We konden elke dag een stukje afscheid nemen van de man waar wij van hielden. Het afscheid is mede dankzij deze begeleiding, een dierbare herinnering geworden.

Als ik u mag begeleiden tijdens het afscheid van de persoon waar u van houdt, zet ik mij volledig voor u in, want ik gun u met heel mijn hart ook zo een dierbare herinnering.

Petra Janssen - van Lier

Petra Janssen - van Lier

Jim Evers

Jim Evers